Хто переміг би на президентських виборах найближчими днями: Соціологи оприлюднили рейтинг

Якби президентські вибори відбулися в середині жовтня 2021 року, то перемогу у першому турі отримав би чинний президент України Володимир Зеленський

Олександра Мандровська

І це попри те, що рейтинг Зеленського встиг обвалитися до рекордних 25%.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на дані соціологічного дослідження, проведеного експертами Центру Разумкова. 

Отож, якби вибори відбулися найближчим часом, Володимир Зеленський отримав би 25,7% голосів. Зазначимо, що ще у серпні за чинного українського голову держави були готові проголосувати 28,8% громадян.

На другому місці – п'ятий президент України Петро Порошенко. За нього готові віддати свої голоси 14,0% опитуваних. Рейтинг лідера "ЄС" у порівнянні із показниками серпня, упав на 3%.

На третьому місці опинився лідер "ОПЗЖ" Юрій Бойко. За нього готові проголосувати 11,7%. До слова, із трійки лідерів у Бойка, починаючи із серпня, рейтинг "обвалився" найвідчутніше. Раніше за голову "ОПЗЖ" готові були голосувати 16,2% опитуваних. 

Дослідження проводив Центр Разумкова з 14 по 20 жовтня 2021 року по всій Україні, за винятком окупованих Росією територій. Методом інтерв'ю" обличчям до обличчя за місцем проживання було опитано 2018 респондентів.

Нагадаємо, на початку жовтня соціологічне дослідження опублікував "Український інститут майбутнього". Експерти інституту стверджують, що рейтинг Зеленського піднявся на 2%. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua