UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кількість політв'язнів у Білорусі наближається до тисячі

Кількість засуджених за політичними мотивами білорусів невпинно зростає

Редактор стрічки новин
Кількість політв'язнів у Білорусі наближ…
Фото: Рixabay

За грудень кількість політв'язнів у Білорусі зросла на 82 особи, і тепер їх нараховують 970.

Про це повідомляє правозахисний центр "Весна", передає Depo.ua.

Правозахисники також додали, що ці кількість зростатиме, адже наразі триває процес притягнення до кримінальної відповідальності учасників протестів, які виступали проти фальсифікації результатів виборів режимом Олександра Лукашенка, а також дисидентів та критиків режиму.

Також у Білорусі продовжуються політично мотивовані звільнення з роботи інакодумців. За інформацією правозахисного центру, протягом грудня проти учасників протестів було застосовано 29 адміністративних арештів. Також поширені арешти громадян за використання біло-червоно-білої символіки.

Правозахисники також повідомляють, що силовики застосовують катування під час розслідування політично мотивованих справ.

Нагадаємо, у Білорусі суд у місті Гомель 30 грудня визнав екстремістськими матеріалами інформаційну продукцію телеграм-каналу правозахисного центру "Весна", який фіксує розмах терору і репресій, розгорнутих у Білорусі самопроголошеним президентом Лукашенком. 

"Весна" – одна із найстаріших білоруських неурядових правозахисних організацій, вона була створена у квітні 1996 року. Ще на початку 2000-х років режим Олександра Лукашенка позбавив її реєстрації за підтримку політв’язнів і моніторинг порушень прав людини. У білоруських в’язницях зараз перебувають сім представників "Весни".

Наразі у Білорусі екстремістськими визнано близько сотні інтернет-ресурсів, головним чином телеграм-канали опозиційної спрямованості. Жителів країни можуть притягти до відповідальності за підписку на визнані екстремістськими інтернет-ресурси.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme