UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Китай будує понад сотню шахт для балістичних ракет, – ЗМІ

Китай будує 119 пускових шахт для міжконтинентальних балістичних ракет, що здатні нести ядерні боєголовки. Будівництво відповідних об'єктів на території Китаю зафіксували супутникові знімки

Редактор стрічки новин
Китай будує понад сотню шахт для балісти…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Washington Post.

Видання посилається на дані Центру досліджень нерозповсюдження імені Джеймса Мартіна в Каліфорнії, який проаналізував інформацію, отриману з комерційних супутників. За цими даними, будівництво ведеться на великій території у провінції Ганьсу.

На думку авторів публікації, якщо Китай збудує понад 100 ракетних шахт, це означатиме "історичні зміни" для країни, яка володіє відносно невеликими запасами ядерної зброї – від 250 до 350 одиниць.

"Фактична кількість нових ракет, які розміщуватимуться в цих шахтах, невідома, але може бути значно меншою (ніж 119, – Ред.). У минулому Китай уже будував імітаційні шахти", – зазначає видання.

Разом з іншими новобудовами, про які стало відомо раніше, загальна кількість таких об'єктів становитиме 145.

Нагадаємо, за даними щорічної доповіді Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI), у світі зростає кількість ядерних боєголовок, які перебувають на озброєнні оперативних сил ядерних держав. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme