Китай будує понад сотню шахт для балістичних ракет, – ЗМІ

Китай будує 119 пускових шахт для міжконтинентальних балістичних ракет, що здатні нести ядерні боєголовки. Будівництво відповідних об'єктів на території Китаю зафіксували супутникові знімки

Надія Клочко

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Washington Post.

Видання посилається на дані Центру досліджень нерозповсюдження імені Джеймса Мартіна в Каліфорнії, який проаналізував інформацію, отриману з комерційних супутників. За цими даними, будівництво ведеться на великій території у провінції Ганьсу.

На думку авторів публікації, якщо Китай збудує понад 100 ракетних шахт, це означатиме "історичні зміни" для країни, яка володіє відносно невеликими запасами ядерної зброї – від 250 до 350 одиниць.

"Фактична кількість нових ракет, які розміщуватимуться в цих шахтах, невідома, але може бути значно меншою (ніж 119, – Ред.). У минулому Китай уже будував імітаційні шахти", – зазначає видання.

Разом з іншими новобудовами, про які стало відомо раніше, загальна кількість таких об'єктів становитиме 145.

Нагадаємо, за даними щорічної доповіді Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI), у світі зростає кількість ядерних боєголовок, які перебувають на озброєнні оперативних сил ядерних держав. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua