UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Користь вакцини перевищує можливий ризик ускладнень від неї, – ВООЗ

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) вивчили дані про випадки міокардиту та перикардиту після введення вакцин проти COVID-19, що діють на основі інформаційної РНК
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ВООЗ.

Зазначається, що міокардит (запалення серцевого м'яза) і перикардит (ураження серозної оболонки серця) виникають упродовж кількох днів після введення вакцин, створених із використанням інформаційної рибонуклеїнової кислоти (іРНК), включно з препаратами виробництва компаній Pfizer і Moderna.

За даними уряду США, де широко використовуються ці вакцини, на мільйон чоловіків віком від 12 до 29 років, які отримали дві дози препарату, припало 40,6 випадків міокардиту. Серед жінок тієї ж вікової групи цей показник становить лише 4,2 випадків на мільйон. Серед людей старше 30 років це ускладнення зустрічається набагато рідше: 2,4 випадки на мільйон для чоловіків і 1,0 на мільйон для жінок.

Згідно з даними, що надходять, описані випадки переважно  помірної тяжкості і піддаються лікуванню консервативними методами (постільний режим, нестероїдні протизапальні засоби тощо). Подальше спостереження дозволить визначити довгострокові наслідки подібних ускладнень на серце.

Експерти ВООЗ вважають, що користь вакцин зазначеної групи перевищує можливий ризик, і рекомендують продовжувати вакцинацію населення з метою запобігання зараженню і важкого перебігу COVID-19.

Проте вони пропонують інформувати людей, які прийшли на вакцинацію, і пропонувати їм звернутися за допомогою в разі появи болю в грудях, дихальної недостатності або пальпітації серця. Лікарям рекомендується під час огляду таких пацієнтів відкидати інші причини цих симптомів, зокрема коронавірусну та інші інфекції, які також можуть призводити до подібних станів.

Нагадаємо, 9 липня в ЄС підтвердили можливий зв'язок між випадками хвороб серця і вакцинами Pfizer і Moderna.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme