Корнієнка обрали першим віце-спікером Ради: Як це було

Керівника партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка обрали першим заступником голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука

Ірина Костенко

За кандидатуру Корнієнка проголосували 256 народних депутатів.

Про це повідомляє Depo.ua.

"На тлі виконання основних завдань згідно з регламентом, та інших доручень голови Верховної Ради, одним із головних системних завдань, які я бачу перед собою, та які поставили переді мною представники нашої політичної сили, президент України – це реформа Верховної Ради України", – наголосив Корнієнко під час виступу з трибуни Ради.

За його словами, це – не перша реформа, для якої давно настав час.

"Це не перша реформа, яка відкладалась роками до кращих часів, аж поки не настали гірші. І це – не перша реформа, яку доведеться втілювати в життя через політичну волю нашої команди… Маємо зробити так, щоб реформи не тонули в парламенті. Щоб вони ефективно ухвалювались і працювали на людей, державу, майбутнє країни", – зазначив Корнієнко.

Це, на його думку, означає зробити процедури прозорими та ефективними.

"Якщо ми будуємо з вами смарт-державу для нас і наших дітей, нам потрібен смарт-парламент для того, щоб будувати її швидше та ефективніше", – підсумував Корнієнко.

Зазначимо, що за його призначення проголосували більшість "слуг народу" (222). Один зі "слуг" утримався.

Підтримали монобільшість у цьому питанні:

  • 13 нардепів від "Партії "За майбутнє";

  • 17 – від "Довіри";

  • четверо – позафракційних.

Жодного голосу за Корнієнка не віддали "Опозиційна платформа – За життя", "Європейська Солідарність", "Батьківщина" та "Голос".

Водночас за Софію Федину як першого заступника голови ВРУ, нардепи зібрали лише 73 голоси.

Нагадаємо, 7 жовтня під час засідання Верховної Ради народні депутати 284 голосами відкликали Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради України. За відставку спікера проголосували 215 "слуг народу". Семеро з них проголосували проти, четверо – утрималися.

Після цього Разумков отримав нове місце у парламенті – на гальорці.

8 жовтня новим спікером Ради обрали Стефанчука. За таке рішення проголосував 261 народний обранець.

На посаду першого заступника голови Верховної Ради Руслана Стефанчука були висунуті дві кандидатури – Олександра Корнієнка від "Слуги народу" та Софії Федини від "Європейської Солідарності".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua