UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кожен другий літр міцного алкоголю в Україні – фальсифікат, – Гетманцев

З кожним роком ситуація з фальсифікуванням міцного алкоголю в Україні погіршується

Редактор стрічки новин
Кожен другий літр міцного алкоголю в Укр…
Фото: Pixabay

На сьогодні нашій країні кожен другий літр міцного алкоголю – фальсифікат, який реалізують без гарантій якості та сплати акцизів

За словами глави комітету з питань податкової, фінансової і митної політики Данила Гетманцева, ситуація з підакцизними товарами, в першу чергу з цигарками та алкоголем, сьогодні перебуває у найгіршому за багато років стані, передає Depo.ua з посиланням на Obozrevatel.

"Із кожного другого літра не сплачується акциз. Навіть в Києві є магазини, які на розлив горілку продають, що заборонено. А є сайти, які продають цілими тетрапак. Кожен другий літр контрафактний, нелегальний, з нього не сплачено акциз", – наголосив нардеп.

Якщо з ситуацією з ухиленням від сплати ПДВ вдається показники покращувати, сірий ринок підакцизних товарів тільки зростає. Товар без акцизів можна купити в інтернеті і навіть в магазинах і кафе біля метро.

"Радіти нічому, це факт. І по алкоголю, і по паливу, і по тютюнових виробах. Тут система впирається найбільш жорстко. Якщо в схемах із ПДВ ми переломили ситуацію і близькі до остаточного її вирішення, то підакцизка стала для нас своєрідним "Сталінградом". Тут проявляється впевненість у власній безкарності злочинців, які ухиляються від податків. Всі ж знають ситуацію з duty free, коли на одного пасажира, в тому числі і дітей, "продавали" по шість блоків сигарет", – пояснив Гетманцев.

Нагадаємо, раніше на Хмельниччині податківці оштрафували торговельну мережу за продаж алкоголю із підробними акцизними марками

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme