Кулеба обговорив з главою Пентагону співпрацю у сфері протиповітряної та протиракетної оборони

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час свого візиту до Вашингтона зустрівся із міністром оборони США Ллойдом Остіном

Надія Клочко

Міністри обговорили подальше практичне зміцнення обороноздатності України на тлі протистояння російській агресії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МЗС.

"Керівник американського оборонного відомства висловив непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та запевнив у готовності США до подальшого нарощування військово-технічної співпраці з Україною", – йдеться у повідомленні.

Сторони також обговорили практичні кроки задля захисту України, зокрема розвитку співпраці у галузях протиповітряної та протиракетної оборони.

Кулеба поінформував міністра оборони США щодо формування в Україні територіальної оборони та висловив сподівання на тісну співпрацю задля її розвитку.

Сторони погодили продовження консультацій та контактів на вищому військово-політичному рівні. 

Нагадаємо, Джо Байден у своєму зверненні сьогодні, 22 лютого, оголосив про перший пакет санкцій проти Росії за визнання "Л-ДНР". Йшлося, зокрема, про санкції проти двох російських банків.

Також санкції запроваджуються проти суверенного боргу Росії – вона не зможе запозичувати на міжнародному ринку та не зможе торгувати облігаціями на міжнародних ринках. Крім того, санкції торкнуться представників російських еліт та їхніх родин.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua