UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Лідери "Веймарського трикутника" на зустрічі обговорять ситуацію довкола України

Президент Польщі Анджей Дуда обговорить з лідером Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом ситуацію навколо України під час засідання "Веймарського трикутника"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Лідери "Веймарського трикутника" на зуст…
Фото: president.gov.ua

Зустріч лідерів трьох країн має відбутися наступного тижня у Берліні.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на RMF24.

Зазначається, що під час зустрічі будуть також обговорені питання безпеки у Центральній та Східній Європі.

За словами глави Бюро міжнародної політики президента Польщі Якуба Кумоча, головною темою має стати саме загроза вторгнення Росії на територію України.

"І Франція, і Німеччина, і Польща проводять різного роду заходи... У кожної з цих країн є свої контакти, і лідерам трьох великих європейських країн слід обмінятися цими контактами. Думаю, це також буде можливість для президента Дуди прозвітувати про свої переговори в Пекіні", – наголосив він.

Зауважимо, напередодні ЗМІ повідомляли, що Макрон запланував візит до України після зустрічі з очільником РФ Володимиром Путіним. Зокрема, президент Франції відвідає Москву 7 лютого, тоді як візит в Україну заплановано на наступний день – 8 лютого.

Нагадаємо, 3 лютого президент України Володимир Зеленський мав телефонну розмову із французьким колегою Еммануелем Макроном. Йшлося, зокрема, про протидію безпековим викликам та активізацію мирного процесу.

Читайте також: "Нормандський формат" із вашингтонськими підказками: Чим закінчаться для України переговори Путіна з Макроном та Шольцом

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme