UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Лікар Комаровський розповів про дуже тривожний знак при болю в горлі

Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський розповів про тривожний сигнал, який має насторожити тих, хто страждає від болю в горлі

Журналіст стрічки новин

Він зазначає, що для зняття колючих і неприємних симптомів одні п'ють гарячий чай, інші – тепле молоко з медом, а дехто, не розібравшись, вдається до антибіотиків. Однак, за словами Комаровського, є дуже важливим "правило першої чашки".

У своєму Instagram Комаровський повідомив, що, як правило, морозиво або холодну воду не заведено відносити до причин болю в горлі, адже більшості випадків виною цьому віруси ГРВІ (риновірус, коронавірус).

"Ще це може бути бактеріальна інфекція, викликана бета-гемолітичним стрептококом групи А (БГСА), яка зустрічається приблизно у 10 % дорослих. Але і те, і інше захворювання може привести до запалення горлянки (фарингіту) або мигдалин (тонзиліту)", – зазначив він, пише Depo.ua.

Тому Комаровський назвав головне правило при болю в горлі, яке чітко покаже: чи є привід для занепокоєння, чи ні. Якщо вранці болить горло, і після випитої чашки теплого напою біль не проходить – потрібно звернутися до лікаря. 

Крім цього, він радить перевірити вологість повітря у квартирі.

"Якщо вона занадто низька (нижче покладених 30-50 %), увімкніть зволожувач повітря й уникайте тютюнового диму, оскільки він може посилити неприємні відчуття. Також льодяники добре обволікають слизову оболонку горла, тимчасово зменшуючи біль в горлі", – повідомив лікар.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme