UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Літак "Руслан" перевіз супутник для SpaceX

Літак Ан-124-100 "Руслан" української авіакомпанії "Антонов" доставив з Тулузи, Франція, до Туреччини супутник Turksat 5B для запуску аерокосмічною компанією SpaceX

Літак "Руслан" перевіз супутник для Spac…
Фото: slobodnaevropa.org

Позитивні новини авіакомпанія повідомила на своїй сторінці на Facebook, передає Depo.ua.

"Літак Ан-124-100 авіакомпанії "АНТОНОВ" здійснив перевезення з Тулузи, Франція, нового турецького телекомунікаційного супутнику Turksat 5B, для запуску американською аерокосмічною компанією SpaceX. Транспортування виконано у співпраці з відділом Bollore Logistics Space в Тулузі. "Руслан" є єдиним літаком, здатним транспонувати унікальні контейнери, оскільки вони розроблені Airbus Defense and Space спеціально для перевезення літаком типу АН-124-100. Загальна вага вантажу склала 60 тонн, а його габарити: довжина - 14,69 м, ширина - 5,45 м та висота - 4,36 м були близькими до розмірів вантажного відсіку літака", – йдеться в повідомленні.

Також відомо, що SpaceX запустив Turksat 5B 18 грудня на замовлення Туреччини з мису Канаверал, де розташований майданчик для запуску космічних кораблів. Цей супутник стане найпотужнішим для країни та надійно забезпечить широкий діапазон зв’язку не лише для Туреччини, а й для сусідніх держав протягом 35 років.

Нагадаємо, український літак перевозив винищувачі з підсанкційної Білорусі до Сербії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme