Литва відправила військових інструкторів до України

Литва відправила до України військових інструкторів для навчання Збройних сил використання ракетних систем "Стінгер"

Максим Карпенко

Група литовських військовослужбовців із батальйону протиповітряної оборони буде навчати українських військових користуватися ПЗРК Stinger протягом найближчих тижнів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на LRT.

"Ми повністю підтримували, підтримуємо і будемо підтримувати Україну. Зброя і техніка – ніщо без знань і навичок їх експлуатації, тому ми поділимося нашими знаннями та досвідом разом з переданими системами ППО малої дальності "Стінгера", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що литовські військові протягом багатьох років служили у батальйонних підрозділах ППО, оснащених "Стінгерами". Вони передаватимуть українським військовослужбовцям цей досвід.

Зауважимо, 13 лютого в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак із черговою партією військово-технічної допомоги від Литовської Республіки. На борту були ПЗРК Stinger та інша військова амуніція.

Нагадаємо, 10 лютого прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що найближчим часом її країна направить в Україну зенітно-ракетні комплекси Stinger.

13 лютого в Україну прибули 16-й і 17-й літаки з американською військовою допомогою. Вони привезли боєприпаси та заряди для гранатометів.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua