"ЛНР" відкликала гарантії безпеки, надані Києву в рамках СЦКК

Російська терористична організація "ЛНР" відкликала гарантії безпеки, надані Україні в рамках СЦКК для робіт на лінії зіткнення
 

Михайло Хомченко

За словами терористів, гарантій безпеки не буде до тих пір, поки українська сторона не поверне затриманого бойовика "ЛНР".

Про це повідомляють російські і проросійські ЗМІ з посиланням на керівника "представництва "ЛНР" в СЦКК Михайла Філіпоненка, інформує Depo.ua.

"У зв'язку із захопленням і полоном … ми відкликаємо всі гарантії безпеки, раніше дані, по виконанні робіт на лінії бойового зіткнення . Обмежується ряд маршрутів пересування місії ОБСЄ. Також ми поставили умову про припинення обговоренні будь-яких питань до звільнення нашого співробітника", – сказав Філіпоненко.

За його словами, як тільки Україна звільнить затриманого бойовика, "ЛНР" готова буде сісти за стіл переговорів для обговорення відновлення спостереження і координації на лінії зіткнення.

Тобто фактично робота спостерігачів на лінії фронту зупинена. Також в "ЛНР" обмежать пересування місії ОБСЄ.

Нагадаємо, 13 жовтня в Луганській області на лінії розмежування біля КПВВ "Золоте" оперативна група ЗСУ затримала бойовика "ЛНР" з російським паспортом Андрія Косяка.

14 жовтня СБУ оприлюднила допит полоненого бойовика "ЛНР" Андрія Косяка, якого затримали напередодні біля КПВВ "Золоте".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua