UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Локдаун в Австрії: Українцям розповіли, як потрапити до країни після 22 листопада

Вже з понеділка, 22 листопада, в Австрії запроваджують локдаун для усіх категорій громадян – як вакцинованих від коронавірусу, так і для тих, хто не щепився

Журналіст стрічки новин
Локдаун в Австрії: Українцям розповіли,…
Фото: Рixabay

Через закриття готелів, хостелів, торгових центрів, кафе та ресторанів поїздки до Австрії з туристичною метою будуть неможливими.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Посольство України в Австрії в Facebook.

У відомстві зазначили, що громадяни України можуть в’їхати до Австрії, якщо мають поважні причини (відвідування родичів, лікування, сімейні обставини, службові поїздки, весілля, похорон тощо).

В’їзд без карантину можливий із сертифікатом про повну вакцинацію однією з визнаних в країні вакцин, якщо останнє щеплення, необхідне для повної імунізації, було зроблене більше ніж за 14 днів до в’їзду. Сертифікат про вакцинацію вважається дійсним тільки дев'ять місяців після останньої дози вакцинації.

В країну також можна потрапити з підтвердженням про одужання після захворювання на COVID-19 (оформлена англійською або німецькою мовами). У посольстві зауважили, що медична довідка про наявність нейтралізувальних антитіл більше не вважається доказом перенесеної хвороби.

Сертифікати вакцинації/одужання у додатку "Дія", паперові сертифікати з порталу "Дія" з QR-кодом та паперові свідоцтва від сімейного лікаря визнаються австрійською стороною, однак, вони мають бути оформлені виключно англійською або німецькою мовою із зазначенням кількості зроблених доз і типу вакцини.

В Австрію також можна потрапити з негативним результатом тесту на COVID-19 (ПЛР- тест має бути зроблений не пізніше ніж за 72 год.). Водночас після в’їзду потрібно пройти десятиденний карантин, який може бути припинений при пред’явленні негативного результату тесту, але не раніше ніж на п'яти' день після в’їзду.

Підлітки віком від 12 до 18 років, які в’їжджають разом з вакцинованими дорослими, мають здати тест, але в цьому випадку вони не підлягають карантину.

 

Нагадаємо, кілька тижнів поспіль у Східній Європі морги заповнені померлими від коронавірусу. Спалах розпочався у Румунії та Болгарії, станом на зараз ситуація із хворими на коронавірус погіршилася також у Німеччині. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme