Лукашенко направив війська на український кордон, бо звідти нібито везуть зброю і боєприпаси

Білорусь вигадала проблему із українським кордоном, направивши туди додатковий військовий контингент

Журналіст відділу новин
Лукашенко направив війська на українськи…
Фото: president.gov.by

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко пояснив скупчення війська біля кордону з Україною.

За його словами, на цій ділянці кордону для Білорусі так само небезпечно, як і на польській ділянці, передає Depo.ua із посиланням на Telegram-канал "Пул первого".

"З Україною, на превеликий жаль, нам непросто. І нам треба прискореним варіантом створювати там відповідне угруповання, щоб прикрити майже півтори тисячі кілометрів кордону з Україною, величезна протяжність", – заявив білоруський диктатор.

Також він заявив, що цю роботу Білорусь запланувала давно – як і військові навчання із Росією в цьому регіоні.

Нагадаємо, учора, 24 січня, стало відомо, що Білорусь розмістить біля кордону з Україною цілий контингент своєї армії під час спільних військових навчань з Росією.

Довідка: Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна першою почала "нарощувати військовий контингент" на кордоні між країнами.

Минулого тижня Росія відправила до Білорусі два дивізіони С-400 з Далекого Сходу. Там заявили, що вони направлені на навчання до Білорусі.

Раніше стало відомо, що Росія і Білорусь проведуть раптову перевірку сил реагування Союзної держави перед запланованими навчаннями. У Генштабі Білорусі це пояснили тим, що стурбовані нарощування військового контингенту біля їхніх кордонів.

19 січня до Білорусі прибули перші підрозділи російських військовослужбовців з військовою технікою. російсько-білоруські навчання з 10 по 20 лютого.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme