Лукашенко назвав умову перемовин із Тихановською: "Коли Путін поспілкується з Навальним"

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав умову, за якої він готовий сісти за стіл перемовин із лідеркою опозиції Світланою Тихановською

Максим Карпенко

За його словами, він буде готовий провести перемовини з опозицією після того, як президент Росії Володимир Путін сяде за один стіл з опозиціонером Олексієм Навальним.

Про це Лукашенко заявив під час інтерв'ю для видання BBС, інформує Depo.ua.

Під час інтерв'ю в де-факто президента Білорусі запитали, чи радив йому Путін провести перемовини з опозицією.

"Слухайте, Путін вам радив, ще комусь радив. Він мені нічого не радив. Ми розмовляли зараз понад годину, і жодної поради з його боку я не почув. Я можу паралель провести. Ось як тільки Путін із Навальним сядуть за стіл переговорів, я миттєво зі Світланою почну вести переговори", – наголосив він.

При цьому, Лукашенко додав, що Навальний – продажна людина. За його словами, Путін за жодних обставин не буде вести з ним перемовин. Окрім цього, Лукашенко підкреслив, що Навальний "не опозиціонер Путіну, а зрадник інтересів Росії".

Зауважимо, на початку червня 2021 року Московський міський суд визнав Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального екстремістською організацією. 

Нагадаємо, Тихановська ще у квітні заявила, що не братиме участі у наступних виборах президента Білорусі.

Довідка: 9 серпня, у день президентських виборів у Білорусі, коли перші офіційні екзит-поли повідомили, що Олександр Лукашенко набрав майже 80% голосів, а Світлана Тихановська – менш ніж 7%, у Мінську й інших містах Білорусі люди вийшли на вулиці, висловлюючи недовіру цим результатам.

ОМОН і внутрішні війська почали затримувати та розганяти протестувальників із застосуванням сили. 11 серпня 2020 року стало відомо, що опозиційна кандидатка у президенти Світлана Тихановська покинула Білорусь через погрози, наразі вона перебуває у Литві. 

23 вересня таємно відбулася інавгурація Олександра Лукашенка, її легітимність не визнали багато країн світу. Згодом Велика Британія, Канада і країни Балтії та інші запровадили санкції проти Лукашенка й інших офіційних осіб, причетних до ймовірної фальсифікації виборів президента Білорусі та жорстокого придушення акцій протесту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua