UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Лукашенко заявив, що українські військові "самі попросили" Росію окупувати Крим

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, нібито Росія у 2014 році окупувала Крим без бою, оскільки українські військові, які служили на півострові, буцімто "побоюючись розміщення військ НАТО", самі "запропонували" РФ взяти територію під контроль

Журналіст відділу новин
Лукашенко заявив, що українські військов…
Фото: Рixabay

За словами Лукашенка, "це (домовленість про окупацію Криму, – ред.) було не на найвищому рівні".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "РИА "Новости".

"Вони (українські військовослужбовці, – ред.) вийшли на росіян… Це було не на найвищому рівні… Військові. Була розмова… як зазвичай… і почалася розмова. Молодці, звичайно, українці… Вони попередили росіян, що Крим не буде російським, якщо ми не зробимо певних дій. Він не буде й українським. А чиїм? НАТОвським", – наголосив Лукашенко.

За його словами, тоді НАТО буцімто було "зав'язано на Крим".

"І після чергової зустрічі з росіянами… Вони запропонували: "Ви, там, своєму скажіть президенту, що питання Криму треба вирішувати". За моїми даними, президенту Росії доповіли", – додав Лукашенко.

Він також стверджує, нібито вже тоді американці проектували казарми у Севастополі.

"Тому ті, хто там служив у Криму, вони це бачили. Українські, колишні радянські генерали й офіцери. І вони запропонували росіянам", – підсумував Лукашенко.

Нагадаємо, 30 листопада стало відомо, що Лукашенко заявив, нібито Крим і де-юре російський. Він повідомив також, що має намір відвідати окупований Крим разом із президентом РФ Володимиром Путіним. 

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на заяву Лукашенка щодо Криму наголосив, що Україна буде діяти "по повній програмі".

Читайте також: "Братерство без меж": Чому Лукашенко визнав анексію Криму і хоче російських ракет

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme