Львівські ФК хотіли грати на стадіоні "Арена Львів" за третину від реальної вартості оренди, – заступник директора стадіону

Два львівських ФК – "Рух" і "Львів" хотіли грати на стадіоні "Арена Львів" за третину від реальної вартості оренди – 105 тис. грн

Михайло Хомченко

Про це в коментарі Tribuna.com заявив перший заступник директора "Арени Львів" Юрій Майборода.

 Він уточнив, що угода про оренду "Арени Львів" "Руху" і "Львову" за 123 000 гривень було підписано в минулому році, під погрозами і інформаційним тиском з боку ФК.

 "Так, це було. Але я не хочу вдаватися в деталі, це буде некоректно. Але якщо загальними словами, то так, мене змушували погодитися навіть на меншу суму - 105 000 і 10% від проданих квитків. Це мені ще вдалося вивернутися і витягнути  з них 125 000 і 30% відповідно", - заявив Майборода.

 Він також спростував заяву "Руху" про те, що клуб і ФК "Львів" ніколи не відмовлялися платити за підігрів газону стадіону у Львові.

 "Неправда, що "Рух" і "Львів" готові були платити за підігрів. Вони завжди намагалися уникнути плати за підігрів поля, за освітлення. Вони постійно відмовлялися, а ми все одно були змушені підтримувати газон в хорошому стані, так як "Арена Львів" успішна і безпрограшна для збірної України. Стадіон і для нас такий. Плюс іміджеві моменти.

Тому ми завжди дбали, дбаємо і будемо дбати.  Але поступатися, щоб нам руки викручували і про нас витирали ноги - це неправильно.  Свої фінансові можливості вони використовують на власний розсуд, це їхня справа, але несправедливо, необ'єктивно і підло робити з нас дурнів в цій ситуації", – підкреслив Майборода.

 Він також надав документ, в якому "Рух" не дав згоду на включення вартості підігріву поля "Арени Львів" на період з 1 по 12 грудня 2020 року в договір оренди.  Ознайомитися з копією документа можна за посиланням.

 "Мене" трафляє ", коли я бачу такі маніпуляції. Мене дістає, коли люди поводяться так необ'єктивно і намагаються перевести стрілки на когось." Рух " постійно намагався уникнути, на їхню думку, будь-яких зайвих витрат (а на нашу думку -  обґрунтованих) на те, щоб газон був у нормальному стані, щоб на ньому можна було грати, в тому числі - збірній України", - прокоментував Майборода.

 Нагадаємо, два львівських ФК "Рух" і "Львів" влаштували скандал в УПЛ, тому що не погодилися з ціною, яку виставило державне підприємство стадіон "Арена Львів" за проведення матчів чемпіонату України і Кубка країни.  Мова про суму 210 000 гривен за матч плюс підігрів поля в той період, коли він включається.

За словами директора "Арени Львова" Ольги Манько, знизити цю ціну президент ФК "Рух" Григорій Козловський намагався маніпуляціями і навіть погрозами.  Хоча, як стверджує директор, виставлена клубам оплата і так нижче ринкової – "ледь дотягує до собівартості".  Наприклад, арена ОСК "Металіст" для матчів першої ліги обходиться харківському клубу близько 300 тис гривень за гру.  А ціна проведення домашнього матчу "Динамо" на НСК "Олімпійський" в цьому сезоні становить 475 000 грн.

 На тлі спровокованого скандалу, ФК "Рух" заявив, що тепер має намір грати не на "Арені Львів", а на стадіоні "Україна", але той вже кілька років не має господаря і його інфраструктура не відповідає елементарним вимогам для проведення матчів української Прем'єр-ліги.

Нагадаємо, за даними журналіста "ТаТоТаке" Андрія Сеньківа, вся ця конфліктна ситуація може закінчиться виключенням ФК "Рух" з УПЛ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua