UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ляшко розповів про штрафи для керівників медзакладів за переведення працівників на півставки

Очільник МОЗ Віктор Ляшко провів зустріч із головою Держпраці Ігорем Дегнерою

Журналіст відділу новин
Ляшко розповів про штрафи для керівників…
Фото: Facebook Ляшка

Чиновники обговорили проблему переведення частини медичних працівників на 0,5 ставки зі збереженням навантаження на ставку.

За словами Ляшка, за усі виявлені випадки будуть покарані керівники відповідних медичних закладів, передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку міністра.

Розмір штрафу складе 65 000 грн за одного виявленого працівника.

Також міністр розповів про те, що робити медикам, яких переводять на півставки: "Звернутися зі скаргою до регіонального управління Держпраці. Законодавство передбачає, що Держпраці проводить інспекційні перевірки, у разі отримання звернення від працівника порушення стосовно нього законодавства про працю".

Ляшко розповів про штрафи за переведення медиків на півставки

Нагадаємо, минулого року президент Володимир Зеленський під час виступу у парламенті 1 грудня анонсував збільшення мінімальної зарплати лікарів з 1 січня до 20 тис. грн. Водночас середня зарплата лікаря має зрости до 24 тисячі гривень.

Однак через це деякі керівники комунальних установ почали переводити своїх працівників на півставки, пояснюючи це нібито відсутністю коштів.

Про покарання для таких керівників говорив раніше і голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme