UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Макрон заявив, що підтримує відключення Росії від SWIFT

Президент Франції Емманюель Макрон у розмові з лідером України Володимиром Зеленським підтвердив підтримку щодо відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Макрон заявив, що підтримує відключення…
Фото: Facebook Емманюеля Макрона

Зокрема, Зеленський назвав Макрона справжнім другом України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис президента України у Twitter.

"Щойно зателефонував Емманюель Макрон. Маю сказати, що він – справжній друг України. Франція з нами у найскладніші моменти. Підтримано відключення від SWIFT і запровадження персональних санкцій проти Путіна, забезпечення оборонною зброєю. Merci la France", – йдеться у повідомленні.

Макрон заявив, що підтримує відключення Росії від SWIFT

Зауважимо, дещо раніше міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо запевнив українського очільника МЗС Дмитра Кулебу, що Рим підтримає відключення Росії від SWIFT.

Варто додати, що посол України в Німеччині Андрій Мельник зустрівся з міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером. Він заявив про перші сигнали, що ФРН таки готова змінити свою позицію та підтримати відключення Росії від системи платежів SWIFT.

Нагадаємо, дещо раніше президент Володимир Зеленський закликав ЄС відключити Росію від SWIFT і накласти ембарго на торгівлю нафтою й газом. Він наголосив, що Українці гинуть за свободу України та Європи і потребують міжнародно-правових гарантій безпеки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme