Малюська пропонує українцям купувати не квартири, а в'язниці

Міністр юстиції України Денис Малюська запропонував купити три в'язниці, які відомство передало Фонду держмайна для продажу на аукціонах

Максим Карпенко

За його словами, в'язниці готові до "експлуатації" та будуть виставлені на аукціон протягом осені.

Йдеться про в'язниці у Волинській, Івано-Франківській та Львівській областях, повідомляє Depo.ua із посиланням на допис міністра у Facebook.

"Кажуть, що ціни на класичне житло останнім часом невпинно зростають. Купувати активи на зростанні ціни – тактика така собі. Маєте гроші – купуйте краще в’язниці! Ми якраз ще три в’язниці передали ФДМУ для продажу на аукціоні", – написав Малюська.

Він додав, що стартова ціна Ковельської колонії (Волинська область) – 41 млн 624 тис. 692 грн. Земельна ділянка – 4,86 га. Міністр зазначив, що стан колонії – "заїжджай і живи".

Окрім цього, стартова ціна Івано-Франківської установи виконання покарань №12 (Долинський район, с. Тростянець) – 7 млн 858 тис. 392 грн.

"Земельна ділянка – понад 67 га (під гольф-клуб?)", – зауважив він.

Малюська поділився, що стартова ціна Миколаївської виправної колонії №50 (Львівська область, Миколаївський район, с. Держів) – 17 млн 116 тис. грн. Площа – 15,5 га. Чиновник вважає, що це "економ-варіант" – для спартанців.

Нагадаємо, 24 вересня у Мін'юсті анонсували "пільговий період", аби олігархи не потрапили до реєстру. "Пільговий період" триватиме впродовж шести місяців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua