UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Ми залишаємось наодинці": Зеленський дорікнув світу через небажання воювати з Путіним

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні розповів, що попри слова підтримки лідерів інших держав Україна фактично наодинці воює з Росією

Журналіст стрічки новин
"Ми залишаємось наодинці": Зеленський до…

За словами президента, він чув багато слів підтримки, але цінує ті країни, які допомагають конкретно, а не на словах.

"Скільки б розмов я сьогодні не проводив з лідерами різних держав, я чув декілька речей. Перше - нас підтримують. Я дійсно вдячний кожній державі, яка допомагає Україні конкретно. Але конкретно, а не просто словами. Але є й друге - ми залишаємось наодинці у захисті нашої держави. Хто готовий воювати разом з нами? Чесно, не бачу таких. Хто готовий дати Україні гарантію вступу до НАТО? Чесно, всі бояться.

Сьогодні ми чули з Москви, що вони таки хочуть говорити про нейтральний стан з Україною. Я кажу усім партнерам нашої держави: зараз важливий момент - вирішується доля нашої країни. Я запитую в них: "Чи ви з нами?". Вони відповідають, що з нами, але нас із собою в Альянс брати не готові" – сказав Зеленський. 

За словами президента, ніхто з 27 лідерів Європи не може дати гарантій, що Україну візьмуть у НАТО.

"Я запитав сьогодні у 27 лідерів Європи, чи буде Україна в НАТО? Запитав прямо. Всі бояться. Не відповідають. А ми не боїмося. Ми не боїмося нічого, захищаючи нашу державу. Не боїмося Росію. Ми не боїмося говорити з Росією про гарантії безпеки для нашої держави, не боїмося говорити про нейтральний статус - ми ж зараз не  в НАТО. Але які при цьому в нас будуть гарантії? І найголовніше - які конкретно країни нам їх дадуть?" – розповів Володимир Зеленський у зверненні.

Нагадаємо, Володимир Зеленський закликав лідерів ЄС – учасників надзвичайного засідання Європейської ради – допомогти Україні зупинити агресора. Він вкотре нагадав, що в Україні вирішується доля Європи, і якщо Путін не отримає гідної відсічі зараз, то піде далі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme