Microsoft та Cisco Systems припиняють надавати послуги на Росії

Американська компанія Microsoft повідомила про припинення торгівлі та надання послуг на Росії після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну

За словами президента компанії Бреда Сміта, у Microsoft слідкують за ситуацією в Україні та засуджують агресію Росії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу компанії.

"Як і решта світу, ми в жаху, гніві та засмученні у зв’язку з зображеннями та новинами, які надходять із війни в Україні, і засуджуємо це невиправдане, неспровоковане та незаконне вторгнення Росії. Сьогодні ми оголошуємо, що призупинимо всі нові продажі продуктів і послуг Microsoft на Росії", – наголосив він.

Сміт додав, що компанія тісно координує кроки та співпрацює з урядами США, ЄС та Великої Британії.

"Ми вважаємо, що ми найбільш ефективні в допомозі Україні, коли робимо конкретні кроки у координації з рішеннями, які приймаються цими урядами, і ми будемо вживати додаткових заходів", – зазначив він.

Своєю чергою американський виробник мережного обладнання Cisco Systems Inc. також повідомив про зупинку всіх бізнес-операцій на Росії та у Білорусі. Зокрема, гендиректор компанії Чак Роббінс заявив про переміщення фокусу співпраці в Україну, де компанія розпочала підтримувати своїх співробітників, замовників, партнерів. 

Нагадаємо, з початку війни Росія втратила понад 9 тисяч солдатів та сотні одиниць техніки. Армія окупантів продовжує зазнавати великих втрат у бойових діях в Україні.

Як відомо, найбільші автомобільні фірми припинили виробництво на Росії. Санкції порушили логістику та перервали ланцюжки поставок, посиливши економічну ізоляцію Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua