Міносвіти оголосило новий конкурс на посаду президента Могилянки

Міністерство освіти та науки офіційно оголосило новий конкурс на зайняття посади президента НаУКМА

Михайло Хомченко

Причиною нового конкурсу на посаду президента Києво-Могилянської академії у МОН назвали "порушення законодавства України та Статуту університету в процесі проведення виборів" президента академії.

Рішення було винесене за результатами засідання експертно-кадрової комісії МОН, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу міністерства.

МОН визначило строком подання заявок на конкурс два місяці з дня опублікування оголошення на сайті міністерства.

Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають такі документи:

  • заяву про участь у конкурсі на ім’я засновника, в якій зазначається про застосування або незастосування до претендента обмежень, встановлених частиною другою статті 42 Закону України "Про вищу освіту";
  • особовий листок з обліку кадрів з фотографією розміром 3х4 сантиметри;
  • автобіографію;
  • копії документів про вищу освіту, науковий ступінь та вчене звання;
  • довідку про проходження попереднього (періодичного) психіатричного огляду, яка видається відповідно до Порядку проведення обов’язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2000 р. №1465 (Офіційний вісник України, 2000 р., № 39, ст. 1656);
  • довідку про наявність або відсутність судимості;
  • копію паспорта, засвідчену претендентом;
  • копію трудової книжки (у разі наявності) та/або інші документи, які підтверджують стаж роботи, або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у встановленому порядку;
  • копію державного сертифіката про рівень володіння державною мовою, що видається Національною комісією зі стандартів державної мови;
  •  засвідчену копію довідки про результати перевірки, видану органом, в якому така перевірка проводилася, або письмову заяву на ім’я засновника, в якій повідомляється, що до претендента не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", за формою, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. №563 "Деякі питання реалізації Закону України "Про очищення влади"" (Офіційний вісник України, 2014 р., № 85, ст. 2412), та згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно претендента відповідно до зазначеного Закону.

Нагадаємо, у Києво-Могилянській академії 27 січня відбувся другий тур виборів президента вишу. За посаду змагалися два кандидати: Сергій Квіт та Олександра Гуменна. 

Під час виборів на дільницю увірвалася група невідомих в масках та викрала скриньку з бюлетенями. Згодом поліція Києва повідомила, що скриньку було знайдено неушкодженою на одній з вулиць біля НаУКМА та повернуто виборчій комісії. За даним фактом поліція почала кримінальне провадження за частиною 2 статті 396 Кримінального кодексу "хуліганство".

Наступного дня, 28 січня на сайті НаУКМА було оприлюднено повідомлення про те, що за результатами другого туру Сергій Квіт отримав 235 голосів (52,80%); Олександра Гуменна – 191 голос (42,92%). При цьому проти всіх було 18 голосів (4,04%); зіпсовано – 1 бюлетень.

1 лютого на сайті НаУКМА оприлюднено відкрите звернення могилянської спільноти, в якому оргкомітет, Вчена рада НаУКМА, Конференція студентів та інші студентські організації НаУКМА, Наглядова рада університету, Асоціація випускників НаУКМА, члени могилянської спільноти, партнери Академії засвідчили єдність у визнанні результатів виборів, які відбулися чесно і прозоро. У зверненні зазначається, що спільнота очікує від МОН щонайшвидшого завершення формальних процедур щодо підписання контракту з обраним президентом НаУКМА Сергієм Квітом. 

Як відомо, Могилянка не змогла обрати ректора попри попередні чотири спроби.  А колишній міністр освіти та ексректор Могилянки Сергій Квіт у першому турі мав мінімальну різницю в голосах з іншим кандидатом – Олександрою Гуменною. Всього 31 голос. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua