Минулої доби з України через Західний кордон виїхали майже 69 тис. осіб

За минулу добу, 16 березня, державний кордон України з Європейським Союзом та Молдовою перетнули майже 87 тисяч осіб та понад 14 тисяч транспортних засобів

Михайло Хомченко

Відносно попередньої доби пасажиропотік дещо зменшився.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на сторінку "Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України – Західний кордон" у Facebook.

"Минулої доби Україну покинули майже 69 тисяч осіб. Понад 47 тисяч з них перетнули кордон на українсько-польській ділянці. Майже на усіх напрямках відсутні черги пішоходів і транспортних засобів", – йдеться у дописі.

Зазначається, що до України за минулу добу прибули понад 17 тисяч осіб. Понад 14 тисяч з них – українці, переважна більшість з яких чоловіки, що готові стати до оборони країни.

Наголошується, що в цілому від початку відкритої збройної агресії до України повернулися близько 287 тисяч наших земляків.

Уточнюється, що всі пункти пропуску на західному кордоні (крім ППр "Дзвінкове") працюють у цілодобовому режимі.

"Прикордонники та митники максимально швидко оформлюють осіб на виїзд з України і оформляють гуманітарну допомогу для українського населення та захисників України. За минулу добу на західних кордонах було оформлено понад 800 транспортних засобів з гуманітарними вантажами", – уточнили у повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ситуацію на польському кордоні вранці 17 березня.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua