UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Морська блокада: Росіяни готуються підірвати опори Керченського мосту і звинуватити в цьому Україну

Головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко повідомив про ймовірність підриву опор Керченського мосту росіянами та плани Кремля звинуватити у цьому Україну

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Морська блокада: Росіяни готуються підір…
Фото: ТАСС

За його словами, росіяни готуються до того, щоб у разі необхідності та прийняття політичного рішення, здійснити провокацію з підривом мостових опор Керченського мосту.

Про це повідомив Клименко у Facebook, пише Depo.ua.

Клименко, зокрема, посилається на головного редактора порталу InformNapalm Романа Бурка. Своєю чергою той, із посиланням на інсайдерів із тимчасово окупованого Криму, заявив про підготовку до таємних підводно-технічних робіт в забороненому для плавання районі транспортного переходу через Керченську протоку.

"Сьогодні InformNapalm від інсайдерів з окупованого Криму отримав дані, нібито РФ готується до створення Casus belli, щоб виправдати агресію проти України. Cеред опцій спецслужби РФ розглядають проведення диверсій "під чужим прапором" проти власних "іміджевих" об’єктів, зокрема Кримського мосту", – йдеться у повідомленні.

Бурко зазначає, що такі інсайди можна було б вважати залякуванням, втім, інформація доповнює наступні попередження:

  1. Зараз російські військові проводять в одному із заборонених для плавання районі підводно-технічні роботи з очищення морських розсіювальних виходів транспортного переходу через Керченську протоку. Такі роботи здійснюють в умовах суворої конспірації з забороною на використання засобів радіозв’язку.

  2. На початку лютого 2022 на базі 561-го аварійно-рятувального центру РФ у Севастополі проводилось випробування безекіпажного плавзасобу невідомої конструкції.

"Вказаний Центр також використовується не лише для підготовки водолазів-рятівників, але й навчання військовослужбовців Сил спеціальних операцій, а саме бойових плавців, які за призначенням мають навички знищення кораблів та об’єктів прибережної інфраструктури (мости, причали тощо)", – наголосив він.

Водночас ці факти відбуваються на фоні потужної інформаційної кампанії РФ з фейками про "терористичні загрози від України".

"Зазначені дані доповнюють припущення, що росіяни готуються до того, щоб у разі необхідності та прийняття політичного рішення, здійснити провокацію з підривом мостових опор та подальшим звинуваченням у цьому української сторони", – додав він.

Морська блокада: Росіяни готуються підірвати опори Керченського мосту і звинуватити в цьому УкраїнуГоловний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко повідомив про ймовірність підриву опор Керченського мосту росіянами та плани Кремля звинуватити у цьому Україну

Зауважимо, напередодні у Військово-морських силах ЗСУ відреагували на рішення Росії щодо блокування частини акваторії Азово-Чорноморського регіону нібито на тлі "навчань". У відомстві заявили, що готові до будь-яких провокацій з боку Росії.

Нагадаємо, 9 лютого Росія закрила для плавання обширні райони Азовського та Чорного морів на період з 13 по 19 лютого нібито у зв'язку із проведенням навчань, які передбачають ракетну та артилерійську стрільбу.

10 лютого МЗС України висловило рішучий протест Росії, заявивши, що безпрецедентна за охопленням площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях.

Читайте також: Донбас, Приазов'я, Харків та Київ: Чотири ймовірні сценарії вторгнення Путіна в Україну

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme