UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Московського попа, який побив військового у Хмельницькому, оголосили в розшук

Священнослужителя Української православної церкви московського патріархату Ігоря Слободяна, який побив військового в храмі у Хмельницькому, оголосили в розшук

Журналіст відділу новин
Московського попа, який побив військовог…
Ігоря Слободяна оголосили в розшук

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства внутрішніх справ, передає Depo.ua.

У розшук подав Хмельницький відділ поліції. Як зазначається, Слободяна розшукують за ч. 1 ст. 125 ККУ — умисне легке тілесне ушкодження.

Раніше депутат Хмельницької міської ради Олександр Василишин у коментарі "Прямому" заявив, що священник утік із Хмельницького. Депутат підозрює, що він міг виїхати за кордон.

Начальниця сектора комунікацій Головного управління Нацполіції Хмельницької області Інна Глега підтвердила, що військовослужбовець Артур Ананьєв написав заяву щодо побиття священником. На підставі цієї заяви додатково відкрили кримінальне провадження та оголосили підозру священнику.

Нагадаємо, депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик заявив про побиття у храмі УПЦ МП військового Артура Ананьєва, який від початку повномасштабної війни добровольцем пішов на фронт у складі 19 окремого стрілецького батальйону, на війні отримав контузію та черепно-мозкову травму.

Депутат опублікував відео, де видно, як священник штовхає та б'є ногою чоловіка у військовій формі, після чого разом з іншими чоловіками виводить його з будівлі.

"Коли вся країна спостерігає за ситуацією в Лаврі, він сам пішов у московський храм, щоб поставити питання: "Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?" Що було далі, видно на відео..." — пише Бурлик.

Він повідомив, що після цього приїхали поліцейські та затримали військового. Речниця патрульної поліції розповіла, що під час богослужіння 26-річний військовий розпочав конфлікт зі священником, а свідки викликали поліцію. Патрульні розв'язували питання про притягнення військового до адмінвідповідальності за статтею про дрібне хуліганство.

Тим часом у поліції Хмельницької області повідомили, що відкрили кримінальне провадження про хуліганство за побиття військового.

У відповідь міський голова Хмельницького Олександр Симчишин заявив, що всі, хто бив військового, мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності. А патрульні, які склали протокол на військового, — звільнені.

Того ж дня під храмом УПЦ МП у місті зібралась акція: люди збирали підписи за перехід собору до ПЦУ, а пізніше там відбулася перша молитва українською мовою.

Депутати Хмельницької міськради, своєю чергою, вирішили забрати в УПЦ МП право на користування 13 земельними ділянками у місті.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme