МЗС Канади рекомендує своїм громадянам покинути Україну через загрозу Росії

Громадянам Канади рекомендують покинути територію України
 

Редактор стрічки новин
МЗС Канади рекомендує своїм громадянам п…
Фото: Рixabay

Канадське МЗС через загрозу вторгнення Росії рекомендує своїм громадянам покинути територію України, якщо їх присутність не є обов’язковою.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці МЗС Канади, передає Depo.ua.

"Рекомендуємо уникати усіх не суттєвих подорожей до України через російську агресію та накопичення військ навколо та всередині країни. Якщо ви знаходитеся в Україні, подумайте, чи ваша присутність є суттєвою", – зазначається у повідомленні.

Також у МЗС Канади рекомендують взагалі не їздити до Криму та тимчасово окупованих регіонів Донецької та Луганської областей, оскільки там "спроможність надавати консульську допомогу дуже обмежена".

Зазначимо, що рекомендації МЗС не є обов'язковими для виконання пересічними канадцями, однак впливають на дію страховок та інших послуг.

Нагадаємо, на тлі загрози вторгнення Росії Велика Британія евакуює із Києва близько половини співробітників посольства. Водночас, як заявили офіційні особи Британії, жодних конкретних загроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернуться на батьківщину.

Крім того, 23 січня Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві через загрозу з боку Росії та наказав виїхати з посольства членам родин державних службовців США. Громадянам США в Україні рекомендують розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт. 

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення Державного департаменту США про від'їзд членів родин співробітників американського посольства в Києві, назвавши його "передчасним кроком і проявом надмірної перестороги". 

Читайте також: Відступ послів: Чому США та Британія евакуюють дипломатів з України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme