UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На кордоні України десятками ловлять військовозобов'язаних ухилянтів

Більш як шістдесят чоловіків, віком до 60 років, марно намагалися втекти закордон

Аліна Євич
Журналістка
На кордоні України десятками ловлять вій…
Фото: Держприкордонслужба

3 березня 16 військовозобов’язаних чоловіків намагалися виїхати з України за допомогою хабарів, повідомляє Depo.ua з посиланням на Держприкордонслужбу. Серед них - чоловіки, які їхали з малолітніми дітьми без супроводу інших дорослих та аргументували, що більше нікому евакуювати дітей. Найбільше ухилянтів виявили прикордонники Мукачівського загону. Підкупити інспекторів прикордонного контролю тут намагались 5 разів, проте їм це не вдалося.

Загалом ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 369 ККУ "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі", прикордонники фіксували в пунктах пропуску "Мамалига", "Ужгород", "Ягодин", "Устилуг", "Дякове", "Дзвінкове", "Солотвино", "Лужанка", "Порубне" та "Рава-Руська" та "Орлівка". Деякі з них пропонували по 1,5 тис євро чи 2000 тис доларів США.

4 березня були затримані 14 ухилянтів на Закарпатті під час спільних заходів українських та молдовських прикордонників, йдеться в повідомленні Держприкордонслужби. Їх затримали військовослужбовці підрозділів "Яблунівка", "Хижа" і "Солотвино" Мукачівського загону поблизу кордону з Румунією.

Під час патрулювання держрубежу наряди затримали шістьох чоловіків з різних куточків України - Києва, Харкова, Житомира, Івано-Франківська Кропивницького та Закарпаття. Іншу групу з п’яти уклоністів затримали на околиці міста Тячів. Усіх їх везли до кордону автомобілями двоє мешканців Нижньої Апші. В діях пособників вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через ДКУ".

З втікачами військовослужбовці провели профілактично-роз’яснювальну роботу, а також урок патріотизму. Зокрема, чоловіки були вимушені співати державний гімн, а потім зібралися у військкомат за власним бажанням. Однак правоохоронці додали, що проконтролювали, аби затримані ухилянти не передумали.

"Іншим військовозобов’язаним повідомляємо: щоб потрапити у військкомат, не обов’язково намагатися порушити кордон. Є набагато простіший і швидший спосіб. А ухилянтам, які намагатимуться втекти закордон через пункти пропуску чи поза ними, прикордонники не залишать жодних шансів", – додали військовослужбовці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme