UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На росії готують населення до "затяжної війни" та планують перекидання військових найманців з Лівії, – Генштаб ЗСУ

У Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію за всіма напрямками станом на 18:00 20 березня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На росії готують населення до "затяжної…
Фото: Генштаб ЗСУ

Зокрема, російські пропагандисти готують населення так званої російської федерації до "тривалої війни", паралельно брешучи про буцімто успіхи окупантів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

"За наявною інформацією, під час візиту керівника лівійської національної армії Халіфа Хафтара до москви, було досягнуто домовленостей про направлення лівійських "добровольців" до України, з метою участі у бойових діях на боці російської федерації. Перекидання військових найманців, імовірно, буде здійснюватись за рахунок приватної військової компанії "Ліга" (колишня "Вагнер"), літаками повітряно-космічних сил російської федерації", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на тимчасово окупованих територіях Луганщини та Донеччини росіяни продовжують примусову мобілізацію. Керівники навчальних закладів викликають на так звану реєстрацію юнаків віком від 18 років.

"На сьогодні переважна більшість особового складу 1-го АК – це мобілізоване населення тимчасово окупованих територій. Морально-психологічний стан особового складу вкрай низький, більшість мобілізованих не має досвіду та бажання брати участь у бойових діях. Екіпірування призваних окупантами є застарілим. У підрозділах, основу яких складають призвані по мобілізації, поширюються панічні настрої через великий некомплект живої сили, озброєння та техніки", – додали у Генштабі.

На такі кроки окупанти йдуть через втрати наступального потенціалу та значні проблеми з комплектуванням своїх військових підрозділів та частин.

"Для поповнення втрат особового складу підрозділів російської окупаційної армії військовими комісаріатами Кубані, Приморського краю, Ярославської області та регіонів уральського федерального округу проводяться заходи прихованої мобілізації. Проте, населення перелічених регіонів не має бажання брати участь у війні. Мають місце масові випадки ухилення від служби", – вказали у прес-центрі.

Водночас окупанти вдаються до заміни військових підрозділів на росгвардійців та російських поліцейських у Херсоні.

"Під час здійснення чергової спроби наступу на Київ, окупанти втратили зведений загін 6-го танкового полку. Завдяки активним діям підрозділів Збройних сил України на окремих напрямках у Броварському районі підрозділи противника залишаються відрізаними від постачання пального та продовольства. Українські захисники та захисниці продовжують стримувати ворога, демонструючи приклади мужності та героїзм, а трофейна техніка – ставати на озброєння українських сил оборони", – резюмували у Генштабі.

На росії готують населення до "затяжної війни" та планують перекидання військових найманців з Лівії, – Генштаб ЗСУУ Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію за всіма напрямками станом на 18:00 20 березня

Зауважимо, дещо раніше ЗСУ зафіксували ознаки підготовки Білорусі до прямого вторгнення в Україну.

Нагадаємо, дещо раніше у ЗСУ розповіли про втрати окупантів від початку війни. Було знищено, зокрема, 476 танків, 96 літаків і 118 гелікоптерів.

З 24 лютого по 20 березня загальні бойові втрати противника орієнтовно склали 14 700 осіб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme