UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Росії переконані, що все ще мають друзів після нападу на Україну

Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова висловила переконання, що після вторгнення в Україну Росія все ще має друзів у світі

Редактор стрічки новин
На Росії переконані, що все ще мають дру…
Фото: РосЗМІ

Зокрема, представниця МЗС Росії назвала другом Китай.

Про це Захарова сказала в ефірі телеканалу "Россия-1", передає Depo.ua.

"Звісно, є (у Росії друзі, – ред.). Подивіться на реакцію світових гігантів. Ті, які не видають себе за гігантів, а справжні гіганти. Ну, зокрема, Китай. Ви ж бачите цю реакцію", - сказала вона.

При цьому Захарова заявила, що в Україні нібито "цілий рік" розповсюджували зброю – і цим влада в Києві "делегітимізувала" себе.

Вона також сказала, що міжнародні організації робили все "так, щоб не дати голос повноцінний тим людям, які б могли достовірно розповісти про те, що там відбувається".

Захарова також нагадала низку тез російської пропаганди, якою виправдовували вторгнення військ РФ у Грузію у 2008 році.

"Те саме було в 2008 році, коли весь світ кричав, обзивав нас агресорами та вбивцями, не даючи слово людям із Південної Осетії та Абхазії. Що ми зараз, повертаємося до тих часів? Ті часи були спростовані історією! Тією самої, що довела, що у 2008-му почав агресію Саакашвілі", - заявила представниця МЗС РФ.

Як відомо, китайський уряд відмовився називати російську військову операцію в Україні вторгненням і не критикує дії Кремля. Зокрема, раніше речник китайського міністерства закордонних справ Ван Веньбінь висловив "занепокоєння" щодо ситуації в Україні. 

Він заявив, що санкції ніколи не були ефективним засобом розв’язання проблеми, а також висловив сподівання на дипломатичне урегулювання конфлікту. При цьому дипломат додав, що Китай поважає територіальну цілісність усіх країн світу, але в Україні, на його думку, є своє "складне й особливе історичне підґрунтя".

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що Китай зупиняє закупівлю російської нафти. Ця пауза спричинена тим, що китайська сторона хоче оцінити можливі наслідки військового вторгнення Росії в Україну.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme