UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Росії применшують дані про кількість людей з Донбасу, які проголосували на виборах до Держдуми

На Росії заявляють, що на виборах до Держдуми взяли участь близько 150 тисяч жителів окупованих територій Донбасу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На Росії применшують дані про кількість…
Фото: Pixabay

Така кількість є на 50 тисяч меншою, аніж раніше повідомляли представники російської опозиції, які називали число у 200 тисяч осіб.

Про це повідомив голова комісії РПЛ з міжнародного співробітництва в галузі прав людини Кирило Вишинський, повідомляє Depo.ua із посиланням на ТАСС.

За його словами, це приблизна цифра, яку назвали в російській ЦВК станом на 15:45.

"Зрозуміло, що якісь цифри можна називати тільки приблизно в силу того, що якась частина людей, що живуть в "ДНР" і "ЛНР" і отримали паспорти, раніше вже мала реєстрацію на Росії і брала участь у виборах, маючи можливість голосувати не лише за федеральні партійні списки, а й за місцевих кандидатів", – заявив Вишинський.

Що відомо про вибори у Держдуму Росії у 2021 році  

Вибори в Держдуму восьмого скликання проходять протягом трьох днів – 17, 18 і 19 вересня. У Москві, крім виборів в Держдуму, проходять довибори депутатів Московської міської думи у двох округах і вибори муніципальних депутатів в районі Щукино. Електронні бюлетені передбачені для виборів всіх трьох рівнів.

На Росії заявляють, що станом на зараз зафіксували рекордну явку. На онлайн-виборах уже проголосували 93,3% росіян.

Щоправда, сюди включили й тих людей, які голосували на необладнаних мобільних виборчих дільницях (наприклад, на голому футбольному полі).

Людей з Донбасу везли на дільниці в Ростовську область потягами й автобусами. Там, просто перед виборчими кабінками, видавали російські паспорти.

Нагадаємо, нещодавно в мережі з'явилося відео, на якому добре видно, як у П'ятигорську (Росія) фальсифікують результати виборів до Держдуми Росії. Поки члени комісії фальсифікували результати, прибиральник намагався затулити камеру спостереження шваброю.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme