На Росії применшують дані про кількість людей з Донбасу, які проголосували на виборах до Держдуми

На Росії заявляють, що на виборах до Держдуми взяли участь близько 150 тисяч жителів окупованих територій Донбасу

Максим Карпенко

Така кількість є на 50 тисяч меншою, аніж раніше повідомляли представники російської опозиції, які називали число у 200 тисяч осіб.

Про це повідомив голова комісії РПЛ з міжнародного співробітництва в галузі прав людини Кирило Вишинський, повідомляє Depo.ua із посиланням на ТАСС.

За його словами, це приблизна цифра, яку назвали в російській ЦВК станом на 15:45.

"Зрозуміло, що якісь цифри можна називати тільки приблизно в силу того, що якась частина людей, що живуть в "ДНР" і "ЛНР" і отримали паспорти, раніше вже мала реєстрацію на Росії і брала участь у виборах, маючи можливість голосувати не лише за федеральні партійні списки, а й за місцевих кандидатів", – заявив Вишинський.

Що відомо про вибори у Держдуму Росії у 2021 році  

Вибори в Держдуму восьмого скликання проходять протягом трьох днів – 17, 18 і 19 вересня. У Москві, крім виборів в Держдуму, проходять довибори депутатів Московської міської думи у двох округах і вибори муніципальних депутатів в районі Щукино. Електронні бюлетені передбачені для виборів всіх трьох рівнів.

На Росії заявляють, що станом на зараз зафіксували рекордну явку. На онлайн-виборах уже проголосували 93,3% росіян.

Щоправда, сюди включили й тих людей, які голосували на необладнаних мобільних виборчих дільницях (наприклад, на голому футбольному полі).

Людей з Донбасу везли на дільниці в Ростовську область потягами й автобусами. Там, просто перед виборчими кабінками, видавали російські паспорти.

Нагадаємо, нещодавно в мережі з'явилося відео, на якому добре видно, як у П'ятигорську (Росія) фальсифікують результати виборів до Держдуми Росії. Поки члени комісії фальсифікували результати, прибиральник намагався затулити камеру спостереження шваброю.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua