На Росії в районі падіння пасажирського літака на Камчатці ввели режим надзвичайної ситуації

На Росії внаслідок падіння пасажирського літака Ан-26 ввели режим надзвичайної ситуації (НС) на території селища Палана

Михайло Хомченко

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

Зазначається, що влада ввела режим НС на території селища Палана на Камчатці після аварії пасажирського літака Ан-26.

На місці трагедії працює група водолазів спеціалізованої пожежно-рятувальної частини МНС Росії. Вони обстежують дно на місці катастрофи літака.

Уточнюється, що водолазна група оснащена сучасним обладнанням для проведення пошукових робіт на акваторіях, а також гідравлічним інструментом. Зараз основне їхнє завдання – пошук чорних скриньок і тіл загиблих, а також зачеплення троса за фрагменти фюзеляжу літака для подальшого підйому з води.

Водночас тривають пошукові роботи із залученням наземних сил реагування.

Уточнюється, що впродовж доби рятувальники обстежили близько 17,5 кв. км прибережної зони і 4,2 ​​кв. км гірської місцевості.

Із 7 по 9 липня в Камчатському краї було також оголошено триденний траур.

Нагадаємо, вранці 6 липня стало відомо, що на російському півострові Камчатка зник літак Ан-26085

У МНС Росії повідомили, нібито літак, який виконував пасажирський рейс у Палану на Камчатці, не виходить на зв'язок. Згідно з інформацією видання Life, подія трапилася неподалік селища Палан, куди прямував літак з міжнародного аеропорту "Єлізово" (аеропорт на Росії, розташований за 29 км на північний захід від м. Петропавловськ-Камчатський, безпосередньо поряд з м. Єлізово).

Пізніше стало відомо, що внаслідок катастрофи пасажирського літака Ан-26 на Камчатці загинули всі, хто перебував на борту, – 28 осіб (22 пасажири і шість членів екіпажу). За дослідження району маршруту зниклого літака взялися гелікоптери, спецлітак Ан-26 та рятувальні служби.

Згодом уламки зниклого літака виявили біля узбережжя заливу Шелехова – близько 4 км від селища Палан.

7 липня на російській Камчатці почали витягувати з води тіла людей, які загинули під час аварії літака Ан-26. Повідомлялося про щонайменше дев'ятьох знайдених осіб. Згідно з інформацією рятувальників, для впізнання загиблих може знадобитися генетична експертиза.

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua