UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Росії влаштували істерику через прохання Китаю не нападати на Україну під час Олімпіади 

Представниця МЗС Росії Марія Захарова емоційно відреагувала на публікацію агентства Bloomberg про те, що нібито глава КНР попросив Путіна не нападати на Україну під час Олімпіади

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
На Росії влаштували істерику через проха…
Фото: Марія Захарова / Instagram

Захарова назвала інформацію про прохання глави КНР інформаційною спецоперацією американських служб.

Про це Марія Захарова написала у Telegram, передає Depo.ua

"Я розумію, що, судячи з американських ЗМІ, Росія давно мала "напасти". А ми все ніяк "не нападемо". І ось, начебто, за їхньою логікою, чудовий момент – Олімпіада в Китаї, яку ці ж американські ЗМІ з подачі Вашингтона обливають брудом не перший місяць. Bloomberg об'єднує дві теми й вистрілює, але повз", – написала Захарова.

Також вона пригадала події 2008 року. За версією Захарової, тоді під час літньої Олімпіади в Пекіні Грузія напала на Південну Осетію.

Але світ знає ці події як російсько-грузинську війну 2008 року.

Війна розпочалася навколо збройного протистояння в Південній Осетії у серпні 2008 року. У військових діях проти Грузії, крім регулярних збройних сил Південної Осетії й Росії, брали участь бойовики з Росії й Абхазії. Сторони звинувачували одна одну у провокуванні бойових дій. Вранці 7 серпня 2008 року російські регулярні, не миротворчі військові сили перетнули кордон Грузії через Рокський тунель і вдерлися на територію Грузії, хоча в російських ЗМІ представляють ситуацію так, ніби вони увійшли на грузинську територію після початку військових дій грузинською стороною, а саме 8 серпня.

Допис Захарової про російсько-українську війну

Нагадаємо, раніше стало відомо, що лідер Китаю Сі Цзіньпін міг попросити президента Росії Володимир Путіна не нападати на Україну під час зимових Олімпійських ігор. Лідеру КНР нібито не потрібно, щоб Путін затьмарив велику для Китаю подію, спровокувавши глобальну кризу безпеки з США і Європою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme