UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Росії заявили, що участь у "Кримській платформі" є посяганням на її територіальну цілісність

МЗС Росії обізвав "Кримську платформу" популізмом та відірваним від реальності політичним спектаклем

Журналіст відділу новин
На Росії заявили, що участь у "Кримській…
Фото: "Кримська платформа"

Речниця МЗС Росії Марія Захарова почала погрожувати країнам, які взяли участь у інавгураційному саміті "Кримської платформи".

Зокрема, вона назвала участь окремих країн, міжнародних організацій і їх представників в "Кримській платформі" посяганням на територіальну цілісність Росії, передає Depo.ua із посиланням на МЗС цієї країни.

Тож Захарова пообіцяла якісь наслідки для двосторонніх відносин Росії з цими країнами.

Нагадаємо, що раніше істерично прокоментував "Кримську платформу" і самопроголошений очільник т.зв. "Республіки Крим" у складі Росії Сергій Аксьонов, відомий як "Гоблін".

Він навіть порівняв Україну та Афганістан, а "Кримську платформу" назвав "смердючим вихлопом русофобії".

Довідка: Установчий саміт "Кримської платформи" відбувся 23 серпня у Києві. Там були присутні представники 46 країн та міжнародних організацій.

Офіційно визначеними темами для обговорення були – консолідація міжнародної політики невизнання зміни правового статусу Криму, можливості для посилення санкцій проти країни-агресора, захист прав людини, гарантування безпеки в Азово-Чорноморському регіоні, забезпечення дотримання принципу свободи навігації, а також подолання негативних наслідків окупації для екології та економіки регіону. 

У підсумку учасники підписали спільну декларацію, в якій вони не визнають і продовжують засуджувати тимчасову окупацію та незаконну анексію Криму, що становить прямий виклик міжнародній безпеці з серйозними наслідками для міжнародно-правового порядку, що захищає територіальну цілісність, єдність та суверенітет всіх держав.

Читайте також: Істерика Кремля: В яку пастку Росія втрапила із "Кримською платформою"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme