Надія Савченко надягнула паранджу та сказала, що думає про іслам

Колишня депутатка Верховної Ради Надія Савченко під час поїздки до Туреччини купила Коран і одягла паранджу

Надія Клочко

Савченко поділилася своїми роздумами про те, як політика сучасного світу використовує релігію в побудові держави, навівши приклад Туреччини.

Про це Савченко написала на своїй сторінці в Facebook, передає Depo.ua.

"Що дає релігія? Релігія закладає однаковий набір моральних правил і цінностей для групи людей, сповідуючих дану релігію. Не дивлячись на те, що світські держави часто декларують відє'днаність церкви від держави, на практиці завжди церква здійснює великий вплив на державну політику. В Туреччині дозволені і поважаються всі віросповідання. Проте Туреччина країна, де переважно люди сповідують Іслам. У сучасному світі Іслам звично сприймати як релігію пригнічення і утисків прав людини, особливо жінки. Мало хто побачить, що Іслам це релігія простору та волі для душі, духу і віри в Бога – Аллаха", - написала екс-депутатка.

Також колишня нардепка показала Коран, перекладений на українську мову.

У коментарях до допису Савченко пояснила, що "публікація була не про релігію в її духовному сенсі, а про те, як політика сучасного світу використовує релігію в побудові держави".

Вона зазначила, що в Туреччині майже немає християнських храмів. Колись Софія була християнським храмом, але зараз вона перебудована в мечеть. Усе, що свідчило б про християнського часу, закрито фанерою.

"Чим більш однотипна релігія панує в державі, тим об'єднанішою, стійкішою і прогнозованішою вона робить поведінку людей в плані їх моральних цінностей. (...) Віра – це індивідуальний вибір кожної людини, як залишатися людиною в ладу зі своєю совістю і з оточуючим світом. А релігія – це мистецтво керування масами", – написала Савченко.

Нагадаємо, раніше колишня депутатка Верховної Ради Надія Савченко зайнялася скандальними розслідуваннями і "шокуючими фактами", розпочавши свою нову кар'єру із критики президента США Джо Байдена. 

Довідка: Надія Савченко служила в ЗСУ, спочатку в залізничних військах і радисткою, пізніше – льотчицею. Брала участь в українській миротворчій місії в Іраку (2004-2005) і АТО (2014 року, у складі добровольчого батальйону "Айдар", де потрапила в полон до бойовиків т. зв. "ЛНР").

Стала відомою в Україні після того, як потрапила у полон до російських військових на Донбасі. Вона з липня 2014 до травня 2016 її утримували у російській в'язниці.

Була народним депутатом України 8-го скликання. Обрана від ВО "Батьківщина" під 1 номером в списку. Виключена з фракції кінці 2016 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua