"Нафтогаз" сплатив до бюджету заборговані 3 млрд грн

Компанія "Нафтогаз" сплатила 3 мільярди гривень до державного бюджету, які були заборговані внаслідок ухилення від сплати податків

Максим Карпенко

Йдеться про результати обшуків, які провела Державна фіскальна служба на початку червня.

Служба встановила, що посадовці "Нафтогазу" не сплатили 2,7 мільярда гривень податків, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДФС.

Зазначається, що правоохоронці збирали докази протягом декількох місяців. Зрештою компанія погодилася з аргументами та перерахувала кошти до бюджету.

"За результатами проведення комплексу слідчих та процесуальних дій, підтвердження суми завданих державі збитків відповідною судово-економічною експертизою, а також здійснення інформаційно-аналітичної діяльності, представники вищевказаної державної компанії погодилися з аргументами слідства та сукупністю зібраних доказів і сплатили до державного бюджету податок на додану вартість в розмірі понад 3 млрд грн", – йдеться у повідомленні.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення про підозру службовим особам Нафтогазу в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України) та обрання їм запобіжних заходів.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятнадцяти тисяч до двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна", – додали у службі.

Нагадаємо, 11 червня ДФС прийшла з обшуками у приміщення НАК "Нафтогаз" у справі про ухилення посадовців компанії від сплати ПДВ на суму 2,7 млрд гривень. За даними ДФС, починаючи з жовтня 2015 року посадовці "Нафтогазу" не завершили процедуру митного оформлення газу, який придбали у "Газпрому". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua