UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Народна депутатка від "Слуги народу" отримала підозру: що сталося

Правоохоронці оголосили про підозру у недостовірному декларуванні народній депутатці Ользі Саладусі. За це загрожує штраф та позбавлення права обіймати певні посади

Журналіст відділу новин
Народна депутатка від "Слуги народу" отр…
Ольга Саладуха

Про це повідомляють НАБУ та САП, передає Depo.ua.

У декларації за 2020 рік депутатка вказала, що придбала земельну ділянку в передмісті Києва. Однак приховала те, шо на ділянці є недобудована двоповерхова житлова будівля, ринковою вартістю майже 1,8 мільйона гривень.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило порушення у декларації. У депутатки була можливість усунути неточність, але восени 2021 року вона подала виправлену декларацію, але дані про будинок так і не вказала.

На підставі висновку НАЗК восени 2021 року детективи почали розслідування. Вони зібрали докази, що на момент придбання земельної ділянки будинок на ній уже звели.

Народній депутатці повідомили про підозру в завідомо недостовірному декларуванні (ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу). За це загрожує штраф від 51 000 до 68 000 грн або громадські роботи від 150 до 240 годин, або обмеження волі до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

Правоохоронці не розкривають імені депутатки, але деталі справи свідчать, що йдеться про Ольгу Саладуху, пише "Слово і діло".

Строк давності такого кримінального проступку як декларування недостовірної інформації — два роки. У цій справі строк давності завершиться 28 жовтня 2023 року. Якщо до цього часу справу не передадуть до суду, а суд не оголосить рішення, суд зможе закрити справу.

Саладуха - українська легкоатлетка, яка спеціалізувалася у потрійному стрибку. Вона тричі вигравала чемпіонат Європи, здобувала "золото" на чемпіонаті світу та виграла "бронзу" Олімпіади-2012. На Олімпійських іграх у Ріо (2016) та Токіо (2021) Саладуха не змогла пройти до фіналу, щоб позмагатися у фіналі. Після Олімпіади в Токіо вона оголосила про завершення кар'єри.

У 2019 році її обрали до Верховної Ради від партії "Слуга Народу". Вона є членкинею комітету з питань молоді та спорту. З листопада 2021 року ввійшла до міжфракційного об'єднання "Розумна політика", яку створив колишній спікер парламенту Дмитро Разумков.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme