Народна депутатка від "Слуги народу" отримала підозру: що сталося

Правоохоронці оголосили про підозру у недостовірному декларуванні народній депутатці Ользі Саладусі. За це загрожує штраф та позбавлення права обіймати певні посади

Михайло Хомченко

Про це повідомляють НАБУ та САП, передає Depo.ua.

У декларації за 2020 рік депутатка вказала, що придбала земельну ділянку в передмісті Києва. Однак приховала те, шо на ділянці є недобудована двоповерхова житлова будівля, ринковою вартістю майже 1,8 мільйона гривень.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило порушення у декларації. У депутатки була можливість усунути неточність, але восени 2021 року вона подала виправлену декларацію, але дані про будинок так і не вказала.

На підставі висновку НАЗК восени 2021 року детективи почали розслідування. Вони зібрали докази, що на момент придбання земельної ділянки будинок на ній уже звели.

Народній депутатці повідомили про підозру в завідомо недостовірному декларуванні (ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу). За це загрожує штраф від 51 000 до 68 000 грн або громадські роботи від 150 до 240 годин, або обмеження волі до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

Правоохоронці не розкривають імені депутатки, але деталі справи свідчать, що йдеться про Ольгу Саладуху, пише "Слово і діло".

Строк давності такого кримінального проступку як декларування недостовірної інформації — два роки. У цій справі строк давності завершиться 28 жовтня 2023 року. Якщо до цього часу справу не передадуть до суду, а суд не оголосить рішення, суд зможе закрити справу.

Саладуха - українська легкоатлетка, яка спеціалізувалася у потрійному стрибку. Вона тричі вигравала чемпіонат Європи, здобувала "золото" на чемпіонаті світу та виграла "бронзу" Олімпіади-2012. На Олімпійських іграх у Ріо (2016) та Токіо (2021) Саладуха не змогла пройти до фіналу, щоб позмагатися у фіналі. Після Олімпіади в Токіо вона оголосила про завершення кар'єри.

У 2019 році її обрали до Верховної Ради від партії "Слуга Народу". Вона є членкинею комітету з питань молоді та спорту. З листопада 2021 року ввійшла до міжфракційного об'єднання "Розумна політика", яку створив колишній спікер парламенту Дмитро Разумков.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua