UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Нацгвардія отримала четвертий гелікоптер Airbus Н225

Національна гвардія України отримала четвертий гелікоптер Airbus Н225 французької компанії Airbus Helicopters
 

Журналіст відділу новин
Нацгвардія отримала четвертий гелікоптер…
Фото: МВС

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МВС.

Зазначається, що в цілому авіація Міністерства внутрішніх справ України отримала п'ятий в цьому році гелікоптер за контрактом з компанією Airbus Helicopters.

Ним став четвертий гелікоптер Н225, який згідно повідомлення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, приступить до виконання бойових завдань підрозділами Національної гвардії України.

"Гелікоптери виконують завдання з цивільного захисту на території України. Зокрема, задіяні для оперативного переміщення особового складу НГУ на великі відстані, виконання визначених завдань, евакуації хворих та поранених, пошуково-рятувальних заходів. Робимо країну сервісно-орієнтованою на людей і ще безпечнішою", – прокоментував Арсен Аваков.

Міністр також додав, що контракт з французькою компанією Airbus Helicopters на поставку 55 вертольотів успішно виконується, а до кінця 2021 року Україна отримає загалом 28 гелікоптерів в рамках формування та розвитку Системи авіаційної безпеки МВС.

Окрім того, як раніше зазначав міністр внутрішніх справ, Єдина система авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України стане третьою за потужністю в Європі після Франції та Німеччини. Українські рятувальники, гвардійці та поліцейські одними з перших використовуватимуть надсучасні гелікоптери.

Нагадаємо, 3 січня повідомлялося, що Державна прикордонна служба України у 2021 році планує отримати десять французьких гелікоптерів Airbus Н125 від компанії Airbus Helicopter.

6 лютого стало відомо, що Національна гвардія України упродовж 2021 та 2022 років отримає десять вертольотів H225 компанії Airbus Helicopters від Франції.

Читайте також: Допомога з неба: Як літаки та гелікоптери рятують життя бійців ЗСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme