UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Нідерланди "серйозно розглядають" передання Україні винищувачів F-16, — прем’єр-міністр

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна "серйозно розглядає" відправлення винищувачів F-16 в Україну, але ще не ухвалила остаточне рішення

Нідерланди "серйозно розглядають" переда…
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте

Його слова цитує Reuters, передає Depo.ua.

На запитання про те, чи надсилатимуть Нідерланди винищувачі в Україну, Рютте на пресконференції сказав, що остаточне рішення ще не ухвалене, але додав: "Якщо ви починаєте навчання (українських пілотів — ред.), очевидно, що це (передання винищувачів — ред.) те, що ви серйозно розглядаєте".

Раніше цього тижня Нідерланди заявили, що хочуть якомога швидше розпочати навчання українських пілотів керування F-16.

Будь-яке рішення про відправлення F-16 залежало від дозволу США на це, сказав Рютте. Він додав, що Нідерланди потенційно матимуть винищувачі для передачі, оскільки зараз вони поступово виводять з експлуатації свої F-16.

Раніше видання Bloomberg із посиланням на два ознайомлені джерела писало, що Уряд Нідерландів, імовірно, відправить свої винищувачі F-16 до України після завершення навчання на них українських пілотів.

Нідерланди та Данія очолюють коаліцію з підготовки пілотів за підтримки низки інших країн. Амстердам уже вивчає та обговорює із союзниками можливі плани розгортання, сказало джерело Bloomberg.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme