UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Німеччина вирішила пожертвувати Україні 1,5 млн доз COVID-вакцини AstraZeneca

Німеччина вирішила надати Україні 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca проти коронавірусу

Редактор стрічки новин
Німеччина вирішила пожертвувати Україні…
Фото: МОЗ

Ця партія вакцин була передана Україні безоплатно в рамках міжнародної програми рівного доступу до лікарських препаратів COVAX, ініційовану Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

Партії вакцини були передані також іншим країнам. Зазначається, що Німеччина надала різним країнам 7,6 млн доз COVID-вакцини AstraZeneca. Найбільше отримав В'єтнам - 2,6 млн доз, потім йдуть Україна (1,5 млн), Єгипет, Гана (кожна - по 1,2 млн) і Намібія (0,2 млн). Ще 350 тисяч доз мають відправити до Таїланду.

Також повідомляється, що ще 10 млн доз передані в міжнародну програму рівного доступу до лікарських препаратів COVAX. А з жовтня Німеччина передаватиме до COVAX вакцини від виробника Johnson & Johnson. Загалом уряд Німеччини схвалив передачу третім країнам 100 млн доз вакцин від різних виробників, який мають в основному розподілятися через COVAX.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україну до кінця року надійдуть мінімум 16 мільйонів доз вакцин проти COVID-19. Також, за його словами, є гарантії на наступні два роки.

Станом на 24 жовтня від початку вакцинальної кампанії щеплено 8 890 454 людини, з них отримали одну дозу – 8 890 452 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 6 963 577 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 15 854 029 щеплень.

Довідка: AstraZeneca – це векторна вакцина, яку розробила шведсько-британська компанія AstraZeneca разом з Оксфордським університетом. Вакцина, вироблена в ЄС, має торговельну марку Vaxzevria, в Південній Кореї – AstraZeneca-SKBio, в Індії – Covishield.

Схвалена ВООЗ, ЄС, Канадою, Індією та багатьма іншими країнами для екстреного використання. Застосовується для всіх, старше 18 років.

За результатами клінічних досліджень, дві дози AstraZeneca захищають від важкої хвороби та госпіталізації з ефективністю 92% для штаму коронавірусу "Дельта" та 86% для штаму "Альфа".

Інтервал між введеннями вакцини 4-12 тижнів. Для повної вакцинації необхідні 2 дози.

Склад вакцини AstraZeneca: діюча речовина – модифікований аденовірус, що містить у собі специфічний білок коронавірусу, який викликає імунну відповідь; допоміжні речовини – L-гістидин та L-гістидин гідрохлорид моногідрат, динатрієва сіль етилендіамінтетрацтової кислоти (EDTA), магнію хлорид, етанол, полісорбат 80, натрію хлорид, сахароза, вода для ін’єкцій.

На кінець вересня Україна отримала 4,9 млн доз вакцини AstraZeneca різних виробників і вже понад 1,26 млн українців вакцинувались нею. Вакцина доступна у центрах масової вакцинації та пунктах щеплень.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme