Німецький регулятор допустив "Нафтогаз" до сертифікації "Північного потоку-2"

Німецький регулятор BNetzA схвалив участь "Нафтогазу" у процедурі сертифікації російського газогону "Північний потік-2"

Максим Карпенко

Українська компанія готова надати свої аргументи проти сертифікації газогону вже найближчим часом.

Про це повідомив очільник "Нафтогазу" Юрій Вітренко, пише Depo.ua.

За його словами, схвалення на участь у сертифікації дозволить Україні затягувати запуск газогону до повної відповідності "Північного потоку-2" до європейського енергетичного законодавства.

"Ми готові надати свою позицію вже найближчим часом. Вона ґрунтується на тому, що "Північний потік-2" не може бути сертифікований без його повної відповідності європейському законодавству", – зауважив Вітренко.

Нагадаємо, 10 вересня російський "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців. У процесі сертифікації, зокрема, буде брати участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

14 жовтня американські ЗМІ повідомили, що президент США Джо Байден не має наміру запроваджувати санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".

18 жовтня Вітренко повідомив, що Україна подала заявку на участь у проведенні сертифікації оператора "Північного потоку-2"

21 жовтня "Оператор ГТС України" подав заявку німецькому регулятору на участь в процесі сертифікації оператора "Північного потоку-2".

8 листопада у "Газпромі" заявили, що газогін "Північний потік-2" готовий до роботи

Читайте також: Зима без газу: Як гукнуться Україні та ЄС цінові ігри Кремля

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua