UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Нові COVID-штами можуть бути ще більш заразними, – ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) повідомили, що пандемія коронавірусу може не завершитись нинішньою хвилею, адже ймовірне формування нових COVID-штамів

Журналіст відділу новин
Нові COVID-штами можуть бути ще більш за…
Фото: Рixabay

За словами офіційного представника ВООЗ Марії ван Керкхове, майбутні штами коронавірусу можуть бути ще більш заразними, ніж нинішній "Омікрон".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву експертки.

Ван Керкхове пояснила, що чим більше захворювання циркулює, тим більше у нього можливостей змінюватись.

"Омікрон" не буде останнім варіантом, який ми обговорюватимемо… І дуже реальною є можливість появи в майбутньому варіантів, що викликають стурбованість", – зауважила вона.

Вона додала, що нині нічого невідомо про властивості нових штамів коронавірусу, втім можна бути упевненими в тому, що вони будуть більш заразними, адже кожний наступний штам намагається перевершити попередній.

Ван Керкхове зазначила, що необхідно зменшити ризик появи нових варіантів захворювання, аби запобігти тяжким наслідкам й не допустити перевантаження системи охорони здоров’я.

Нагадаємо, дещо раніше у ВООЗ розповіли, коли нарешті може закінчитися COVID-пандемія. До цього може призвести, зокрема, розробка вакцин від коронавірусу другого та третього покоління.

Читайте також: COVID-2022: До чого нам готуватися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme