UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Окупанти "прасували" Попасну фосфорними боєприпасами: Вони завдають тяжких каліцтв

У місті Попасна, що на Луганщині, російські окупанти застосували фосфорні боєприпаси

Журналіст стрічки новин

Відомо, що фосфорні боєприпаси призводять до нищівних і руйнівних наслідків.

Про це повідомив у Telegram перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький, пише Depo.ua.

"Це те, що фашисти називали "Brennende Zwiebel". Це те, що рашисти зараз випускають по наших містах. Неймовірні страждання і пожежі", – наголосив Білошицький.

Довідка: Фосфорні боєприпаси – це вогненебезпечні боєприпаси, які містять білий фосфор, що дуже активно і спалахує від контакту з киснем. Білий фосфор викликає не просто опіки, а глибокі рани, починаючи від ураження кісток до змертвіння тканин. Використання фосфорних бомб заборонено Женевською конвенцією.

Brennende Zwiebel – "Палаючий купол" – неофіційна назва фосфорних бомб, поширена серед військових ще з часів Першої світової. У Другій світовій нацисти Третього Рейху також застосовували ці жахливі за наслідками боєприпаси. Ця зброя містить білий фосфор – сполуку, температура горіння якої перевищує 800 градусів Цельсія. Одне влучання може знищити кілька сотень квадратних метрів території.

Людям, які зазнали ураження, фосфорні боєприпаси завдають тяжких та болісних каліцтв або й смерть. Небезпека наступає не тільки від вогню, а й від продуктів горіння, вдихання яких знищує легені.

Нагадаємо, на початку березня під час російських обстрілів Попасної двоє місцевих жителів загинули, ще шестеро зазнали поранень. Контузії зазнав начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій міської ВЦА, який під обстрілами рятував життя жінок та дітей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme