UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Окупанти продовжують мілітаризацію зони відчуження ЧАЕС: Існує ризик пошкодження ізоляційних споруд

Рашисти на тимчасово зайнятих територіях продовжують порушувати вимоги Міжнародного гуманітарного права вдаються до викрадення та залякування місцевих мешканців, утримують цивільних громадян України в заручниках

Журналіст відділу новин
Окупанти продовжують мілітаризацію зони…
Фото: Depo.ua

У зв’язку з порушенням підрозділами Сил оборони тилового постачання російських окупантів, в населених пунктах Іванків та Оране окупанти просять у населення їжу, поводяться не агресивно, фактів мародерства не зафіксовано.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Наголошується, що продовження мілітаризації російськими окупаційними військами зони відчуження Чорнобильської АЕС серйозно підвищує ризик пошкодження ізоляційних споруд, що побудовані над четвертим енергоблоком станції після її вибуху в 1986 році.

"Таке пошкодження неминуче призведе до потрапляння в атмосферу значної кількості радіоактивного пилу та зараження ним не лише України, але й інших країн Європи. Окупаційні війська РФ ігнорують загрози та застереження та продовжують транспортувати і зберігати значну кількість боєприпасів в безпосередній близькості від атомної станції", – наголосили в ЗСУ.

Уточнюється, що транспортний коридор загарбників проходить через місто Прип’ять та в кількох сотнях метрів від ізоляційних споруд атомної станції.

При цьому підрозділами Східного воєнного округу зс рф з бази тилового забезпечення, що розгорнута в Наровлянському районі Гомельської області Республіки Білорусь, щодня транспортуються десятки тон:

  • реактивних снарядів;

  • снарядів для ствольної артилерії;

  • мінометних боєприпасів.

Подальше зберігання боєприпасів здійснюється в сусідньому до міста Прип’ять місті Чорнобиль, що також розташоване на незначній відстані від АЕС.

Саме у місті Чорнобиль окупантами і розгорнуто тимчасовий пункт управління угрупуванням військ Східного воєнного округу, а також командний пункт 38-ї окремої мотострілецької бригади.

Повідомляється також, що російські окупаційні війська дедалі частіше використовують старі та некондиційні боєприпаси.

Так 165-а артилерійська бригада з Білогірська Амурської області, що входить до угруповання, отримала дозвіл на використання зазначених боєприпасів.

Це підвищує ризик їхньої детонації навіть при завантаженні та транспортуванні. Факти такої самодетонації боєприпасів на російських військових складах та арсеналах є добре відомими та відбуваються регулярно.

"Сили оборони продовжують систематично завдавати втрат ворогу на всіх напрямках. Віримо в Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!" – підсумували у ЗСУ,

Окупанти продовжують мілітаризацію зони відчуження ЧАЕС: Існує ризик пошкодження ізоляційних споруд


Нагадаємо, раніше стало відомо, що на ЧАЕС вдалося частково провести заміну працівників, яких тримали у заручниках рашисти.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme