ООН позбавила права голосу вісім країн: У чому причина

Організація об’єднаних націй позбавила вісім країн права голосу

Редактор стрічки новин
ООН позбавила права голосу вісім країн:…
Фото: Pixabay

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у листі до Генасамблеї ООН пояснив таке рішення тим, що ці країни мають значну заборгованість несплачених внесків.

Втратили право голосу такі країни як Іран, Судан, Венесуела, Антигуа і Барбуда, Конго, Гвінея та Папуа-Нова Гвінея, повідомляє Depo.ua з посиланням на France24.

За даними генсекретаря, загалом заборгованість щодо сплати внесків мають одинадцять країн. Відповідно до статуту ООН право країни на голосування призупиняється, якщо її заборгованість дорівнює або перевищує суму внесків, яку вона повинна була сплатити за попередні два роки.

Однак якщо борг непогашений "через умови, які не залежать від члена", асамблея може дозволити цій країні продовжити голосування. Так у 2022 році це правило застосували щодо островів Комор, Сан-Томе і Прінсіпі та Сомалі.

Для кожної з країн визначено мінімальну суму, яку вона повинна заплатити для повернення права голосу. Так, для Ірану це трохи більше 18 мільйонів доларів, для  Судану лише близько 300 тисяч доларів, а Венесуели приблизно 40 мільйонів доларів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ООН виплатить "Талібану"близько $6 млн для убезпечення своєї роботи в Афганістані. Кошти будуть призначені для міністерства внутрішніх справ Афганістану, чиї співробітники охороняють гуманітарну місію організації. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme