UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Особисте зобов’язання не забороняє закордонні відрядження": Порошенко заявив, що Зеленський заблокував його участь у Раді Україна-НАТО

П’ятий президент і лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко повідомив, що чинна влада заблокувала його участь у засіданні Міжпарламентської Ради Україна-НАТО

Журналіст відділу новин
"Особисте зобов’язання не забороняє зако…
Фото: Прес-служба "ЄС"

Порошенко наголосив, що особисте зобов’язання, яке на нього наклав суд, не забороняє закордонні відрядження. Потрібен лише дозвіл слідчих.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, передає Depo.ua.

"Але особисто Зеленський дав вказівку заблокувати мені виїзд з України і зірвати всі мої міжнародні зустрічі, які були заплановані на цей тиждень. І ця заборона виглядає як переконливий доказ політично вмотивованих переслідувань опозиції з боку влади – під час війни", – наголосив Порошенко.

За його словами, це доводить неадекватність влади, оскільки міжнародна діяльність лідера "ЄС" націлена на захист України і страхує її від провалів некомпетентного керівництва держави. 

"Є запрошення від НАТО в штаб-квартиру Північноатлантичного альянсу. Є рішення парламенту України, що "Європейську Солідарність" в Парламентській Асамблеї НАТО представляю саме я. Є подання глави про склад української делегації в Міжпарламентській Раді Україна-НАТО за моєю участю. Є врешті решт квиток до Брюсселя – і, що важливо, квиток назад", – зауважив Порошенко.

Він додав, що від початку року Зеленський ще жодного разу не брав до рук свою "улюблену погремушку" – так і не скликав РНБО, щоб розглянути ситуацію на кордоні з Росією та Білоруссю.

"Зате вже кілька разів збирав наради для тиску на Апеляційний суд. Щоб замість особистого зобов’язання запроторити мене за ґрати. Це його з Коломойським мрія… Замість того, щоб боротися з Путіним, він бореться зі мною… Маємо те, що маємо.  І маємо такого, якого маємо. Від нього, на жаль, залежить доля України", – заявив Порошенко.

Він додав, що як історія, так і майбутнє велять гуртувати, а не розколювати українську націю.

"Спільно працювати над зміцненням міжнародної коаліції та внутрішнього антиросійського фронту. Усіх нас, – незелених, антизелених і самих зелених – мають об’єднати синій і жовтий кольори українського прапору і велика спільна мета. Я сподіваюся, так і буде", – підсумував Порошенко.

Нагадаємо, 17 січня Порошенко повернувся в Україну з міжнародного турне, яке охоплювало п’ять країн. З аеропорту Порошенко поїхав у суд, який того дня обрати йому запобіжний захід так і не спромігся.

Після майже 12-годинного засідання слідчий суддя Олексій Соколов переніс засідання на 14:00 19 січня.

19 січня Порошенка відпустили під особисте зобов’язання.

Довідка: 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

Згодом адвокат Порошенка Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme