Папа Франциск назвав домашнє насильство "демонічним виявом"

Папа Римський Франциск виступив проти насильства над жінками

Редактор стрічки новин
Папа Франциск назвав домашнє насильство…
Фото: Vatican News

Папа Франциск заявив, що домашнє насильство над жінками з боку їхніх чоловіків є "демонічним виявом".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Кількість жінок, яких б’ють та над якими їх чоловіки здійснюють насильство вдома є дуже високою. Проблема в тому, що для мене це є майже демонічним, оскільки йдеться про зловживання над людиною, яка не може постояти за себе, яка може лише спробувати зупинити удари", – сказав Франциск.

Зазначимо, що папа Франциск уже кілька разів публічно виступав проти домашнього насильства, яке суттєво зросло у багатьох країнах у зв'язку з карантинними обмеженнями.

"Оприлюднені минулого місяця дані свідчать про майже 90 випадків насильства над жінками в Італії кожного дня, й що 62% із цих випадків були домашнім насильством... Це дуже принизливо", – наголосив папа.

Нагадаємо, раніше папа Римський Франциск у своєму зверненні закликав до серйозного міжнародного діалогу, щоб зняти військове напруження довкола України. Також понтифік закликав до відмови від зброї для врегулювання ситуації на окупованому Донбасі. Він також висловив занепокоєність щодо того, що цього року було вироблено більше зброї, ніж минулого.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme